tisdag 6 september 2016

The Forgotten Gospel - en konferens i Denver, Colorado under första helgen i augusti 2016.

Här är den fantastiska konferensen jag besökte i Denver under första helgen i augusti:
http://www.theforgottengospel.com/ som höll till i en vacker och stilfull, hundraårig kyrka som kallas för The Sanctuary Downtown.
Där träffade jag flera av de författare vars böcker jag redan läst -
Gerry Beauchemin - http://www.hopebeyondhell.net/
Hans bok, Hope Beyond Hell, kan läsas gratis på nätet eller laddas ner i två versioner. Den kortare har jag översatt så vi gjorde en överenskommelse att jag får lägga ut den på min sida!
Gary Amirault - http://tentmaker.org/ En otroligt omfångsrik sida!
samt en filosofiprofessor; Thomas Albott som just har skickat mej sin bok som de andra ofta citerar från:
The Inescapable Love of God Gissa om jag ser fram emot den läsningen!
Men där köpte jag det sista exemplaret av Raising Hell av en för mej ny stjärna, Julie Ferwerda vars bok finns gratis i två versioner som pdf-filer.
Håller precis på att läsa den fullständiga upplagan. Jättebra, och dom översvallande recensioner hon fått är verkligen välförtjänta!
Här är hennes egen sida: http://www.julieferwerda.com/
Vill man ha pappersböckerna så finns dom förstås på Amazon.com
som liksom jag tycker att detta var en höjdpunkt i ens kristna liv; att få träffa människor som fått ett större förtroende för Guds förmåga att "bli ALLT i ALLA" och "innefatta ALLT i Kristus, ALLT i himlen och ALLT på jorden".
Sen ett par år har fem.sex böcker blivit lästa (tre av författarna var där!) men på "kyrktorget" var ca femti böcker i ämnet utställda! Min tolkning av detta blir alltså att Chiristian Universalism, apokatastasis har kommit tillbaka på allvar och med det refererar jag till det faktum att före Tertullianus (år 160-220) och Augustinus (354-430) var detta synsätt helt dominerande och självklart vilket kan utläsas bl.a. av vad Paulus skriver om - och från hans berömda tal till hedningarna; han varnar inte alls för några ändlösa straff!.
Angående översättningsproblem - på svenska är Helge Åkessons översättning oersättlig/oöverträffad! På engelska får YLT rekommenderas - finns i Bibel-appen. (Young´s Literal Translation)